Bouwkundige dienstverlening

Advies voortraject

Staat u aan het begin van een nieuwbouw-, verbouw- of renovatieproject? Dan doet u er goed aan om u zich deskundig te laten adviseren door een onafhankelijke partij. Erwin Lam is daar met zijn brede kennis en ervaring, en met zijn uitgebreide netwerk van bouwspecialisten, uitstekend geschikt voor. U bespaart zich een hoop moeite en kosten, wanneer hij  goed heeft meegedacht over het eindresultaat ‘voor de schep in de grond gaat’. Vaak blijken wensen en eisen onvoorziene consequenties te hebben of kunnen zaken eenvoudiger opgelost worden. Een goede start is het halve werk. Vertrouw op de onafhankelijke, deskundige adviezen van ELBD.

Projectvoorbereiding

Een goede projectvoorbereiding leidt tot efficiëntie van het bouwproces, lagere kosten en stevig grip op die kosten. Eén van de belangrijkste onderdelen van de projectvoorbereiding is het doornemen van het programma van eisen met zowel de opdrachtgever cq. gebruiker, als met alle onderaannemers. Daarmee worden alle wederzijdse verwachtingen helder en op elkaar afgestemd. En dat voorkomt ook vervelende meerwerkdiscussies.

Coördinatie uitvoering

Elk bouwproces kent vele disciplines en evenzovele toeleveranciers. Soms een handvol, soms tientallen. Elk van hen heeft eigen belangen en eigen planningen, terwijl ze vaak tegelijkertijd werken en/of  afhankelijk van elkaar zijn. Dus er mag er niet één uit de pas lopen, want dan stagneert het gehele proces. Met alle gevolgen van dien. ELBD laat toeleveranciers als één organisatie samenwerken, door af te stemmen en door ieder op z’n verantwoordelijkheid aan te spreken. En dat heeft een wezenlijke invloed op het resultaat.

Bouwtoezicht

In de hectiek van bouwprojecten gaat er wel eens wat mis. Met scherp toezicht komen fouten en verschillen in verwachtingen snel aan het licht. Timing is van groot belang. Vroegtijdig bijsturen en oplossen voorkomt dure problemen achteraf. Daarom zit Erwin Lam altijd kort op resultaten in elke fase van het bouwproces.

Projectmanagement

Erwin Lam heeft een enorme passie voor bouwen. Dat gecombineerd met organisatievermogen en zijn bouwkundige kennis en ervaring, maken hem tot een waardevolle bouwprojectmanager voor u. Hij heeft als projectmanager gewerkt in allerlei situaties: logistieke gebouwen, voedingsmiddelenindustrie, automotive, luxe woningen en nog veel meer.